فیبر موجود در دانههای زنیان برای معده بسیار مفید است. همچنین موجب بهره وری و متابولیسم بدن می شود. ضمن کمک به لاغری، سیستم گوارش را تقویت می کند. بنابراین قصد داریم به خواص زنیان برای معده بپردازیم.
خواص زنیان برای معده
شاید با دیدن زنیان، آن را با زیره اشتباه بگیریم. این دانههای تلخ مزه، با عطر و طعمی مشابه آویشن، خواص زیادی برای بدن دارند و به سلامت کبد کمک میکنند. از دانههای زنیان برای پاکسازی معده استفاده میشود. زنیان در عطاری نیز به صورت پودری قابل تهیه است. در طب سنتی ایرانی زنیان بهطور گسترده برای درمان مشکلات گوارشی مورد استفاده قرار میگیرد. اکنون خواص زنیان برای معده را شرح می دهیم.
کاهش نفخ
همانطور که اشاره شد زنیان ضمن کمک به آزادسازی سریعتر آنزیمهای گوارشی، در بهتر انجام شدن فرآیند هضم نقش مهمی دارد. با افزایش این دسته از آنزیمها، گاز موجود در معده نیز کاهش پیدا میکند و نفخ معده از بین میرود. بنابراین یکی دیگر از خواص زنیان برای معده، کاهش نفخ و گاز موجود در معده است.
اسپاسم معده
بهطور کلی اسپاسم و درد معده به انقباض ناگهانی و ناخودآگاه ماهیچههای معده اشاره دارد. این حالت بسیار دردناک است و اغلب گرفتگی و فشار در ناحیه شکم و معده احساس میشود. در اثر این مشکل ممکن است اشتها نیز کاهش پیدا کند.
از جمله عوامل مؤثر در بروز این نوع گرفتگی، میتوان به دردهای سیکل قاعدگی، یبوست و مسمومیت غذایی اشاره کرد. همچنین افزایش میزان استرس، به عصبی شدن معده و افزایش کرامپ معده میانجامد. در این راستا، یکی از خواص معجزهآسای دانههای زنیان برای معده، کمک به رفع اینگونه دردها در ناحیه شکم و کاهش تحریکات آن است. همچنین اشتها نیز به حالت طبیعی خود برمیگردد.
بهبود هضم غذا از خواص زنیان برای معده
از جمله خواص زنیان برای معده میتوان به هضم بهتر غذا اشاره کرد. دانههای زنیان حاوی ترکیباتی از جمله تیمول هستند. این ماده در تحریک ترشح آنزیمهای گوارشی و بهبود سلامت روده مؤثر است. به همین دلیل مصرف این دانهها، فرآیند هضم غذا را تسریع میکند.